Bussturer

Anmäl dig till bussturen på lördag 15 juni, så kommer du att få besöka några av dessa härliga trädgårdar. Bussarna avgår 08.30 från Åby Arena. Priset är 530 kronor och inkluderar lunch och fika.

1 Mikael S Andersson, Tjörn

Välkommen till den hemliga trädgården som är en liten del av vår annars färgsprakande trädgård. Här möts berg, havet och blommande växter.

2 Elisabeth och Andras Bicok, Pixbo

Äldre villaträdgård på 1.200 kvm med ett varierat inslag av fullvuxna träd, många buskar och perenner, damm, pergola, grindar, spaljéer och andra vackra smidesarbeten.

3 Karin Beijer, Göteborg

Äldre villaträdgård på ett berg centralt i Göteborg med ambition att ha en vacker trädgård året runt. Kuperat och rumsindelningen utifrån de naturliga förutsättningarna. Många krukor för att kunna odla på fler ytor. Instagram: karin_beijer Facebook: Trädgården på berget i Göteborg.

4 Helene Bergsten, Torslanda

Vår ambition är att få till en fin känsla i trädgården snarare än att samla på specifika växter. Det finns gott om perenner, träd och buskar och även ett växthus samt ett orangeri. Havet ligger ganska nära (500 m) men vi slipper de värsta vindarna vilket ger ett riktigt bra odlingsklimat (zon 2). 

5 Lena Dahlkvist och Dan Larsson, Nödinge

Uppvuxen trädgård på 1000 kvm, där uppstammade höga träd skapar inramning och struktur. Stenlagda gångar slingrar sig mellan vintergrönt och olika samlarväxter som hosta, ormbunkar, snödroppar, orkideer och liljor. Dessutom två dammar och rostigt järn som står fint mot grönskan! En mindre pelargonsamling visas också.

6 Camilla Danielsson, Askim

Innehållsrik villaträdgård på 1100 kvm med anor från 1960-talet. Sluttningstomt med woodland, stora perennplanteringar, rosor och örter i pollinatörsvänliga och färgkoordinerade rabatter. I juni blommar bland annat pioner, rosor, rhododendron, iris och allium ihop med de tidiga rosorna.

7 Lisbeth och Peter Dinsdale, Pixbo

En 1200 kvm häckomgärdad trädgård med öppna gräsytor som är kantade av innehållsrika rabatter med bl a rododendron och pioner. Här finns mycket vintergrönt, en del ovanligare träd, flera sittplatser och tanken är att skapa en trädgård som är vacker hela året.

8 Lena Erixon och Anna Wessberg, Öjersjö

Två lummiga trädgårdar med flera rum och sittplatser. Här finns en bäck med små vattenfall, mycket sten och flera murar. Två grannar med stort växtintresse visar sina trädgårdar. Tillsammans blir trädgårdarna nästan 4000 kvm.

9 Polina Ivanova, Olofstorp

Det finns många vintergröna växter, tallar och granar i trädgården, liksom massor av olika buskar, pioner, flox och liljor.  Mina toppfavoriter är iris – bearded, sibirica, ensata. Trädgården är inte stor 1600 kvm. Jag började med den år 2006.

10 Birgitta och Roland Jorlind Jonsson, Mölnlycke

En villaträdgård på 1000 kvm som vi har förvaltat i 35 år. Den har 100-åriga äppelträd där blomstrande rabatter samsas med köksland, växthus, stenparti, woodland och porlande vatten. Litet varstans i trädgården finns egentillverkade trädgårdsskulpturer.

11 Hans Karlsson och Maria Alander, Göteborg

Bakom villan på Fridkullagatan döljer sig en liten trädgård på ca 1200 m2. Trädgårdens stora höjdskillnader och läge ger fina möjligheter till en varierad och annorlunda trädgård med en strävan att trädgården ska vara intressant hela året.

12 Ingrid och Göran Lindskog, Vallda

Stor lummig trädgård i varierande miljö med ett rikt djurliv. Flera olika trädgårdsrum med bland annat spännande träd och buskar, perennrabatter, woodland, växthus och två dammar. www.lindarnastradgard.se

13 Kerstin och Leif Löf, Tjörn

Vi har en äldre trädgård som fått nytt liv med många perenner och ovanliga träd. Den ligger skyddad av en hög bergvägg och har många spännande rum.

14 Anne-Marie Olsson, Varekil

En blandad trädgård med olika rum. Här finns ca 400 rosor, många sticklingsförökade. En stenanläggning med många träd och ett fint berg. Även magnolior, rhododendron, pioner och perenner finns i trädgården.

15 Kerstin Lundén, Anita Beijer och Nils Beijer, Göteborg

Fyra små trädgårdar, ritade av Ulla Molin, ligger på rad med helt olika karaktär. En har flera rum avdelade med vintergröna häckar, spaljeer och pergolor i strama former. Stark och vacker struktur även vintertid. En annan går i friare stil med böljande rabatter. I mitten en öppen gemensam yta för lek och midsommarfirande.

16 Marta Ronyai, Göteborg

20 år gammal villaträdgård på kuperad terräng där häckar, buskar och träd skapar struktur i konsekvenserna av ett spretande och intensivt växtintresse.

17 Håkan och Mona Wallin, Mölnlycke

En lummig trädgård med rododendron, magnolior, lönnar och andra vedartade växter bildar stommen i trädgården. Vatten, växthus, stenparti, köksträdgård och mycket annat kan man träffa på under besöket.

18 Irén Ögren Börjesson, Tjörn

Röstorps trädgård med Berras backe har växt till sig rejält på 15 år. Stor variation i allt från träd, buskar och perenner på en stor kuperad tomt. Här hittar alla något nytt att gilla!