Bra att veta

Om parkering och kommunikation

Vi kommer att hålla till på Åby Arena i Mölndal och i Botaniska Trädgården och Trädgårdsföreningen i Göteborg. Vid Åby Arena i Mölndal är det lätt att parkera och du slipper alla trafikomläggningar i Göteborg. Du som bor på hotellet kan parkera till lägre pris, kontakta receptionen. Att ta sig runt i Göteborg går lätt med buss och spårvagn. Ladda ned appen Västtrafik To Go för Android eller Iphone, så kan du både planera din resa och köpa biljett i din telefon. Mer information på www.vasttrafik.se.

Söndag förmiddag erbjuder vi guidning och föredrag i Trädgårdsföreningen som är en park i centrala Göteborg. Fem minuter ifrån Trädgårdsföreningen ligger Nordstans shoppingcenter som har gratis parkering i sitt parkeringshus på söndagar. Man tar sig lätt över Drottningtorget och in i Trädgårdsföreningen via entrén vid Slussgatan. Annars finns betalparkeringar vid parkeringshuset på Heden eller i gatuplan vid Exercishuset.

Vi erbjuder busstransfer både till minglet (självkostnadspris) och till växtmarknaden (gratis) för att ni ska slippa parkerings- och navigeringsbekymmer. Vill ni ändå ta egen bil, finns ett fåtal P-platser vid entrén till Botaniska Trädgården. Om man kan gå några hundra meter kan man parkera vid Annedalskyrkan eller i Sahlgrenskas parkeringshus eller på andra sidan spårvägen vid de större parkeringarna i Slottsskogen.

Det går oftast att betala sin parkering med kort men det kan underlätta att lägga in de två vanligaste parkeringsapparna i telefonen, Parkering Göteborg och Easy Park.

Hotell Best Western Åby Arena erbjuder helgparkering 60kr/natt.

I både Trädgårdsföreningen och i Botaniska finns trevliga restauranger där du kan
sitta ute eller inne och njuta av mat eller bara fika i en trevlig parkmiljö.